نگهداری تشک

نگهداری صحیح و اصولی تشک چُرت کالا

اگر قصد دارید سالها از تشکی که خریده اید کمال استفاده را ببرید و بعد از یک الی دو سال مجبور به تعویض آن نشوید باید مقاله راهنمای نگهداری تشک را به درستی مطالعه کنید و تمام مواردی که در این مثاله توسط کارشناسان ما ذکر شده را انجام دهید تا بتوانید طول عمر تشک خود را بالا ببرید و از آسیب دیدن تشک جلوگیری کنید.

 ما انسان ها به طور معمول حداقل ۷ الی ۸ ساعت از شبانه روز را به استراحت و خواب می گذرانیم پس باید توجه داشته باشیم که داشتن یک تشک مرغوب و نگهداری صحیح از تشک یکی از عواملی است که می تواند در کیفیت خواب ما تاثیرگذار باشد کیفیت خواب در بدن و سلامتی جسم و روح شما تاثیر مثبتی دارد و باعث ایجاد انرژی و انگیزه بالا در فرد می گردد.

طراحی تشک ها به نحوی است که شما میتوانید در طولانی مدت استفاده مفید را از یک تشک داشته باشید اما با شرایط نگهداری شما میتوانید این مدت را افزایش یا کاهش دهید با نگهداری اصولی و صحیح میتوانید سالها شکل تشک را به خوبی همان روز اول حفظ کنید متخصص های این امر طراحی تشک را به نحوی انجام داده اند که بین ۵ تا ۱۰ سال بسته به انوع تشک عمر مفید داشته باشند البته انواع مختلف برندهای تشک امکان دارد در نگهداری و مواظب اندکی تفاوت داشته باشند اما اصول اولیه نگهداری در تمامی تشک ها یکسان است.

راه کارهای نگهداری از تشک

  • در هنگام جا به جایی دقت لازم را داشته باشید

در حال حاضر اغلب کارخانجات به دلیل پیشگیری از کثیف شدن و آسیب دیدن تشک تشک را درون پلاستیک های دوجداره و ضخیم قرار می دهند تا محصول سفارش داده شده سالم به مشتری تحویل داده شود توصیه میشود تا حدامکان از دسته های تشک برای حمل استفاده نشود مراقب باشید تا در زمان جا به جایی تشک شما خم نشود یا بپیچد. در صورت نقل مکان هم بهتر است تا تشک را درون حفاظ پلاستیکی قرار دهید  درغیر این  صورت ممکن است کالای خواب شما آسیب ببیند.

بیشتر بدانید: برای اطلاع از قیمت و مشخصات انواع تشک خوشخواب روی لینک کلیک کنید.

  • محل قرار گرفتن تشک روی تخت

از محل قرارگرفتن تشک بر روی محفظه زیرین آن مطمئن شوید ممکن است که تشک شما برروی تختخواب و باکس به خوبی فیکس نشده باشد که این عمل باعث ساییدگی وفرسودگی تشک میشود بسته به وزن تشک پشتیبانی فضای زیرین تشک متفاوت است به طور مرتب محفظه زیر تشک خود را چک کنید با بررسی کردن فضای زیر تشک از خراب شدن احتمالی تشک به وسیله ی شکاف و شکستگی و موارد دیگر پیشگیری بنمایید.

  • از محافظ تشک استفاده کنید

در حال حاضر به دلیل اینکه رویه تشک جدا نمیشود و شما نمیتوانید آن را بشویید ما به شما استفاده ازمحافظ تشک در همان ابتدای بهره برداری از تشک را توصیه میکنیم.

یک محافظ تشک ضد آب مانند ( محافظ تشک ضدآب خوشخواب و محافظ تشک ضد آب رویال خواب آسایش ) از تشک شما در مقابل گرد و غبار،  نفوذ آب و مایعات ، تعرق بدن،  چربی پوست و نفوذ آلودگی به تشک جلوگیری میکند و مانع ایجاد آلرژی میشود این نکته را هم باید اضافه کنیم کهمحافظ تشک میتواند از ضربه های ناگهانی و ایجاد خراش بر روی تشک ممانعت کند و حتی مانع خراش و پارگی به وسیله ی جسم تیز و در بعضی موارد ناخن حیوانات به تشک شود.

  • چرخاندن مرتب تشک

توجه داشته باشید چرخاندن تشک به طور منظم بسیار اثر گذار است به طوری که بهتر است هر ۳ ماه ۱۸۰ درجه تشک را از ) سرتا پا و زیر و روی ) بچرخانید با این کار فشار تنها روی یک سطح تشک به صورت یکسان وارد نمیشود و عمر تشک طولانی تر شده و بطور عامیانه تشک شکل و فرم بدن را به خود نمیگیرد این کار خصوصا در اوایل استفاده از تشک اهمیت بسیار ویژه ای دارد.

  • شستشوی منظم ملحفه ها

هنگام خواب بدن تعرق دارد چربی از پوست خارج  میشود و پوست های مرده بدن به ملحفه و تشک منتقل میشود و رطوبت را جذب میکند.

حتی با وجود محافظ تشک ملحفه ها باید هرهفته شسته شود تا از انتقال میکروب و باکتری جلوگیری شود.

  • ورود موادغذایی و خوراکی به تختخواب ممنوع !

با انجام این عمل ممکن است مایعات و مواد مصرفی شما روی تشک ریخته داخل لایه های درونی تشک رسوخ کند و باعث ایجاد بوی نامطبوع و تولید باکتری شود.

  • جوش شیرین

ممکن است مراعات لازم انجام شده باشد ولی تشک به هردلیلی رطوبت بگیرد و بوی نادلپذیری داشته باشد که در موقع خواب باعث آزردگی شود بدینگونه شما میتوانید روی تشک جوش شیرین بپاشید و چند ساعتی زمان بدهید تا جوش شیرین نمناکی تشک و بوی نامطبوع را به خود بگیرد درآخر جوش شیرین را با جارو برقی جارو کشیده و از روی تشک تمیز کنید.

با انجام این عمل بوی ناپسند را  بدون اینکه خسارتی به تشک وارد شود از میان ببرید

جارو بکشید.

سفارش میشود ۲ الی ۳ ماه یک بار تشک را جارو بکشید با استفاده از این روش گرد و غبار از میان لایه های تشک، فنرها و فوم ها پاک میشود اگر شما فردی هستید که شوره سر دارید این زمان جاروکشیدن را کمتر کنید.

  • جلوی ورود حشرات به خانه را بگیرید

یکی از مواردی که خیلی سریع باعث فرسودگی تشک میشود حشرات موزی خصوصا ساس و سوسک های ریز و بید است حتما تختخواب و تشک خود را بررسی کنید اما اگر در محل زندگی شما این حشرات وجود دارند باید برای پیشگیری از محافظ هایی که مخصوص ساس و حشرات موذی است استفاده کنید این محافظ با محافظ تشک متفاوت است دارای زیپ غیرقابل نفوذ حشرات می باشد و مانع راه یابی و لانه گذاری حشرات به تشک میشود در صورتی که این حشرات به تختخواب شما رخنه کرده باشند سریعا اقدامات لازم برای ازبین بردن آنها انجام دهید و اگر به تختخواب وارد شده باشد در اولین فرصت می بایست تشک و تختخواب تعویض شود.

  • روی تخت نپرید

کودکان علاقه زیادی به بازی های پرشی دارند و تختخواب یکی از وسایلی است که به دلیل فنری بودن تشک نظر کودکان را به خود جلب میکند و باعث پریدن آنها روی تشک شده اما به مرور خسارت به تشک وارد میکند در مواردی باعث شسکستن تخت و آسیب دیدن فرد میشود تفاوتی ندارد که تشک طبی باشد یا فنری پریدن روی آن باعث فرسودگی تشک و خرابی الیاف، گسستگی پیچ ها و فنرها از هم میشود و موقع خواب باعث آزردگی شده بهتر است از پرش روی تختخواب جلوگیری کنید.

  • لبه ی تشک ننشینید

هر بار نشستن شما لبه تشک خود یک قدم به خراب شدن تشک نزدیکتر میشوید. شاید به گوشه ی دنج تخت خود علاقه دارید یا احتمالا میخواهید لباس بپوشید و بند کفش هایتان را ببندید و فکر کنید که فقط برای چند ثانیه یا چند دقیقه کنار و گوشه ی تشک نشستن اتفاق خاصی رخ نمیدهد اما بدانید فشاری که از وزن شما بر اثر نشستن گوشه تشک بر روی آن وارد میشود برکل تشک تقسیم نمیشود و این امر باعث آسیب رسیدن به کالای خواب شما می گردد.

  • تاثیر نور آفتاب بر تشک

هر چند وقت یکبار تشک را در معرض نورخورشید قراردهید حداکثر ۲ تا ۳ ماه یک بار در روز آفتابی اگر برایتان مقدور است ،امکان و فضای کافی دارید محافظ و پوشش تشک را جدا کرده ( توجه داشته باشید اگر وجود ساس و حشرات موذی در منطقه شما معمول می باشد پوشش و محافظ را از تشک جدا نکنید تا از نفوذ حشرات به تشک جلوگیری شود) و به مقدار چند ساعت  جلوی نور آفتاب بگذارید با انجام این عمل رطوبت تشک گرفته میشود و مانع رشد کپک و باکتری می گردد.

  • بگذارید تشک هوای آزاد تنفس کند

پیشنهاد کردیم برای رفع رطوبت تشک، نور آفتاب تاثیر مثبتی دارد اما دقت داشته باشید زمانی که نور آفتاب مستقیم ، بی نهایت و طولانی مدت بر تشک بتابد پوسیدگی ، فرسودگی و کهنگی تشک را در بر خواهد داشت. خوش است تا در معرض هوای آزاد قرارگیرد درب و پنجره هارو باز کنید تا هوای آزاد در خانه خصوصا درون اتاق خواب جریان داشته و در رفت وآمد باشد.

در صورتی که قصد سفر دارید میتوانید ملحفه ها و محافظ تشک را جدا نموده و اجازه دهید تشک هوا بخورد بعد از بازگشت هم برای زدودن گرد و غبار از جارو برقی استفاده کنید.

  • شستشوی تشک

به توضیحات نوشته شده بر روی برگه تشک دقت کنید و مطابق آن نکات برای تمیز کردن تشک اقدام کنید اما اگر نظر مارا میخواهید شستشوی تشک اصلا عمل مناسبی نیست و با انجام این کار خیلی سریع تشک خراب میشود به همین دلیل ما استفاده از محافظ تشک ضد آب را به شما پیشنهاد میکنیم که هم شستشوی راحتی دارد و هم از گرد و غبار و آلودگی جلوگیری میکند ولی توجه داشته باشید که ممکن است به هر دلیلی تشک کثیف شده و نیاز به تمیز کردن داشته باشد دقت داشته باشید به هیچ عنوان از شوینده های شیمیایی و قوی استفاده نکنید ،مستقیم آب را روی تشک نریزید، از شوینده های مایع رقیق شده با آب که امکان دارد آن مایع وارد لایه های تشک شود استفاده نفرمائید، از پاک کننده های ظرفشویی و لباسشویی استفاده نکنید.

تنها و تنها از صابون و آب سرد و شامپو فرش که فقط کف حاصل از شوینده ها را به آرامی روی تشک بکشید و لکه را پاک کنید و تا زمانی که تشک شما کاملا خشک نشده صبر پیشه کنید و از آن استفاده نفرمائید.

برای طولانی تر شدن عمر تشک چه کارهایی را باید و نباید انجام دهید؟

  • در تمیز نگه داشتن تشک خود حساس باشید

وسیله سنگین حتی برای چند لحظه روی تشک نگذارید اگر احساس کردید تشک دارای دفرمگی شده آن را روی زمین بگذارید درصورتی که بهتر شد ممکن است کفی تخت ایراد داشته باشد.

از ورود جسم تیز و برنده به تختخواب و تشک خودداری کنید زیرا ممکن است باعث خراشیدگی و بریده شدن تشک شود.

حمل و جا به جایی تشک حتما باید به طور صاف و به پهلو باشد تا خم نشود و نپیچد.

در صورت خیس شدن از قرار دادن تشک در کنار وسایل گرمایشی مانند شوفاژ، شومینه، بخاری و اتو برای خشک کردن تشک جدا خودداری کنید.

هنگام بکارگیری تشک و محافظ تشک به سفارشات نوشته شده بر روی برچسب ها توجه داشته باشید.

اگر محفظه زیرین تشک شما فنری و حتی شبکه ای است سریعا می بایست جایگزین شود کفی تشک همیشه باید صاف، غیر مشبک، خشک و یکدست باشد شما میتوانید از تخت ها ، باکس و بالاسری چوبی استفاده کنید.

قبل استفاده از وسایل کالای خواب نظیر بالش، روتختی، ملحفه، محافظ تشک و غیره از خشک و غیر نمناک بودن آن ها اطمینان حاصل فرمائید با وجود رطوبت زمینه رشد باکتری و کپک فراهم میشود و احتمال دارد باعث ایجاد آلرژی و حساسیت شود.

 از خشک بودن کمد و فضایی که محل نگهداری ملحفه ها، بالش و محصولات خواب است اطمینان داشته باشید.

بدانید و آگاه باشید 

هر زمان که موقع تعویض تشک بود آن را عوض کنید این مسئله بدان معنا نیست که شما مواظبت درستی از تشک و کالای خواب خود نداشته اید هر مقدار هم که تمام مراقبت های لازم صورت گیرد بازهم هر تشک عمر مفید خود را دارد و زمانی که عمرش سر رسید باید تعویض گردد. بازم است بدانید که کارخانجات بسته به نیاز استفاده کننده نوزاد، نوجوان، افرادی با دیسک کمر و گردن، کسانی که کمر درد دارند، افراد معمولی، افراد با وزن کم یا زیاد، الیاف و فنرهایی که در تشک به کار میبرند زمان استفاده مفید از تشک را تعریف میکنند، پس بهتر است بعد از اتمام دوره استاندارد خدمات رسانی به فکر تعویض تشک باشید تا دچار کمر درد و آزردگی و نارضایتی در زمان خواب و استراحت نشوید.

نکته مهم درباره تشک

حال که موارد مربوط به راهنای  نگهداری از تشک را خوانید قصد دارم یک نکته حتی را خاطر نشان کنم. تشک و کالای خواب وسیله ی بسیار بسیار مهم در زندگی شما هستند و انتخاب یک محصول مناسب تاثیر به سزایی در سلامت جسمی و روحی شما دارد زیرا همانطور به شما گفتیم ما یک سوم از زمان خود را به  خواب و استراحت اختصاص میدهیم و انتظار یک خواب دلپذیر و راحت را خواهیم داشت بهتر است در زمان خرید محصولی با کیفیت و استاندارد را خریداری کنید و تلاش کنید تا در زمان بهره برداری از تشک مراقبت های لازم و اصولی را انجام دهید تا عمر تشک شما بالا برود. البته کارشناسان چرت کالا همیشه توصیه های لازم را در هنگام خرید به خریداران می کنند.

فروشگاه چُرت کالا با چندین سال سابقه کار و فعالیت در زمینه محصولات کالای خواب ارائه دهنده کلیه محصولات کالای خواب با کیفیت و قیمت مناسب برای رفاه حال شما عزیزان می باشد ارائه خدمات مفید به شما عزیزان انجام وظیفه ای از سمت فروشگاه چُرت کالا است و رضایتمندی دوستان گرامی باعث افتخار ما می گردد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!